2014. április 17., csütörtök

Tiramisu



Tiramisu

Hát igen, ez is a szívem csücske. Bárhol, bármikor tudnám enni, bár a gluténmentes elkészítése kicsit több időt igényel, de megéri, hiszen a babapiskóta frissessége mindenért kárpótol. Az a legjobb, amikor meg kell kóstolni, hogy megfelelő-e az íze a kisült piskótának mert a családnak nem lehet rossz minőséget adni ugye bár? Ezt a receptet egy kedves kolléganőmtől kaptam, kicsit átalakítottam, de nem húzom tovább az időt, íme.

Babapiskóta 
4 db tojás
10 dkg kristálycukor
12.5 dkg rizsliszt
Tetejére
2 evőkanál porcukor

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgát és a lisztet, amit már fakanállal óvatosan eldolgozunk. Papírozott sütőlemezre egy habzsákból vagy nylon zacskóból babapiskóta formákat nyomunk ki. Tetejét átszitált porcukorral megszórjuk és 160 fokon 12 perc alatt megsütjük.




Krém

5 dl tej
1 csomag Dr.Oetker vagy Aldi márka vaníliás pudingpor főzhető
10 dkg (1 tubus) camping tömlős sajt
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín 

A pudingot megfőztem a vaníliás és kristálycukorral, amikor kihűlt hozzákevertem a camping sajtot. A tejszínt habbá vertem, majd óvatosan összekevertem. 

Kávé + rumaroma

Mert a gyerekeket nem szerettem volna ha bekávéznak és alkoholizálnak mert így is elevenek ezért egy gyenge kb. 2 dl meleg vízhez tettem egy kiskanál nescafét. Ebbe tegyünk rumaromát, és cukrot.
Ezzel az eleggyel kell nyakon önteni majd a babapiskótákat.

24x24 cm-es jénai tálba készítettem, amibe belefektettem a babapiskótákat, majd meglocsoltam a kávés rumos keverékkel és rátettem a krém felét. Megint babapiskóta, meglocsolni, majd az összes krémet rátesszük. Kakaóporral megszórjuk és hűtőben pár órát pihentetjük aki bírja és türelmes. Sajnos magunkról ez nem elmondható. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése