2014. április 13., vasárnap

Egy két ötlet



Praktikák

Azon gondolkoztam, amikor elkezdtem Zsófinak főzni, sütni, hogy honnan szerezzek további recepteket. Állandóan az internetre hagyatkozzam? A jól bevált dolgaimtól szabaduljak meg? De rájöttem, hogy a régi receptek jók nem kell kidobni, csak a liszt helyett a gluténmenteset kell használni. Persze az állaguk más lesz, mint a finomlisztes termékeké, de ne hasonlítsd össze őket, inkább arra kell törekedni, hogy minél finomabbat készítsél, és ezt csak úgy tudod, ha te magad is ezeket az ételeket fogyasztod. Kísérletezni kell, valamikor sikerrel jársz, de néha kudarc ér. Akkor sem kell elkeseredni, mert legközelebb már ugyanazt a hibát nem fogod elkövetni. 

 Rántott hús készítésénél: Rizslisztbe szoktam a rántott húst forgatni azután a tojásba végül a gluténmentes zsemlemorzsába. Ha maradt kenyér vége lereszelem és már kész is a  morzsa.

Halak készítésénél, mert szeretjük a halfilét, kiengedés után fokhagymás sós tejbe beáztatom kb. 30 percre és ezután rizslisztbe pirospaprikát teszek, összekeverem és a fűszer sóval (El Gusto: Grillfűszer halakhoz Aldis termék) bedörzsölt halszeleteket beleforgatom, olajba kisütöm.

Fasírt készítésénél, kenyér helyett főtt krumplit szoktam beletenni. 50-60 dkg darált húshoz 2 db áttört krumpli szükséges. 

 Lángos: 25 dkg  Emese kenyérpor, 1 db kefir ,1 db tojás, 1.5 dkg élesztő fél dl tejben, csipet cukorral felfuttatni, só. Pihenteted, sütöd. Sajnos ezt a tésztát nem lehet nagyra kinyújtani, csak tenyérnagyságúra. Ha maradt tészta, olajozott zacskóba kell betenni és 1 hétig eláll a hűtőben.
(Kép később)


   

Amit vásárolni szoktam Pl. lisztek: Szarvasi rizsliszt (olcsó és jó), Glutenix alfamix, Emese kenyérpor (galuska, pizza, lángos), Emese süteménypor (palacsinta, sütemény), Shär Mix B (kenyér, pizza, pogácsa stb.) rizsdara (tejbegrízt is lehet belőle készíteni, valamint a túrógombócba búzadara helyett)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése