2014. április 21., hétfő

Sárgarépás sütemény


Sárgarépás sütemény

Egy gyors recept, amit szintén könnyű elkészíteni és isteni finom.Ezt 30 x 20 cm-es tepsihez való.

Recept

2 dl étolaj
15 dkg cukor
2 db tojás
17 dkg glutenix alfamix vagy rizsliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg reszelt sárgarépa
1 teáskanál szódabikarbóna
5 dkg durvára vágott dió
Mindent tegyünk egy tálba és robotgéppel keverjük egy pár percig. Alufóliával béleljünk ki egy tepsit és 180 fokon 35-40 percig süssük. Amíg hűl a tésztánk, addig készítsük el a krémet.

Krém

10 dkg margarin
20 dkg kemping tömlős sajt
15-20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

A margarint a mikróban megpuhítom, hogy ne legyen olyan kemény, majd a porcukorral és kemping sajttal habosra keverem. A kihűlt tésztát kettévágom, csak vigyázni kell mert törik, ezért érdemes kettévágni és úgy betölteni. Hagyni kell krémet a sütemény tetejére, amit vékonyan kenjünk le. Hűtőben pihentetni, majd a mázat készítsük el.

Máz

2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
10 dkg liga margarin
1 evőkanál víz

Egy tálban felolvasztani , majd a sütemény tetejére csorgatni vagy kanállal vagy sütőpapírból készült zsákkal.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése