Kenyér 1. változat
25-30x10-12 cm formához való tészta, amiből két adagot szoktam ebből egyszerre csinálni.
270 ml langyos folyadék(víz+ tej én kb. 2 dl vízzel és 70 ml tejjel szoktam))
1,2 dkg élesztő(a Budafoki élesztő garantáltan gm.!)
1 evőkanál olaj
csipet cukor
1 mokkáskanál só
25 dkg Glutenix Alfamix vagy Glutenix(fehér, falusi, vagy barna) liszt
1,2 dkg élesztő(a Budafoki élesztő garantáltan gm.!)
1 evőkanál olaj
csipet cukor
1 mokkáskanál só
25 dkg Glutenix Alfamix vagy Glutenix(fehér, falusi, vagy barna) liszt
Mindent tegyél egy tálba, kivéve a folyadékot és az élesztőt. A tej és víz elegyét langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt és a robotgéppel kb.5 percig keverd össze, én a habverő részével szoktam. Ha összekutyultad, kiolajozott formába öntöd, a tetejét leszoktam kenni olajjal. Langyos-meleg helyen 20 percig keleszted, konyharuhával letakarva. 200 fokon kb 50 percig kell sütni.
Ezt lehet variálni napraforgómaggal, lenmaggal, tökmaggal, szezámmaggal a tésztába keverve.
Ezt lehet variálni napraforgómaggal, lenmaggal, tökmaggal, szezámmaggal a tésztába keverve.
2. Kenyér, és pizza tészta
2 db. 25-30x10-12 cm formához való tészta.
Két adagot szoktam ebből egyszerre csinálni, aztán másnapi felszeletelés után (2 vagy 4 szeletenként) fagyasztó, több napig eltartható. A pizzatésztánál a tepsit szintén kikenem olajjal, beleteszem a tésztát, elkenem, és elősütöm. Ez után teszem rá a paradicsomszószt és a többi feltétet. Végül told be még a sütőbe kb. 15 percre.
Két adagot szoktam ebből egyszerre csinálni, aztán másnapi felszeletelés után (2 vagy 4 szeletenként) fagyasztó, több napig eltartható. A pizzatésztánál a tepsit szintén kikenem olajjal, beleteszem a tésztát, elkenem, és elősütöm. Ez után teszem rá a paradicsomszószt és a többi feltétet. Végül told be még a sütőbe kb. 15 percre.
4 dl langyos víz
2,5dk g élesztő(a Budafoki élesztő garantáltan gm.!)
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só
25 dkg Glutenix Alfamix vagy Glutenix (fehér, falusi, vagy barna)liszt
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só
25 dkg Glutenix Alfamix vagy Glutenix (fehér, falusi, vagy barna)liszt
Kifli, zsömle, buci:
200 ml langyos tej
150 ml langyos víz
40 g élesztő
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
5 ek. olvasztott vaj, vagy margarin
250 g Schär B
250 g más gm. liszt(Glutenix, Naturbit, Beiker, stb.)
Dagasztás után olajos kukoricalisztes kézzel kiformázod, olajozott tepsire teszed egyből sütőbe teszed,
amit csak akkor gyújtasz be. 15-20 percig sütöd 220°C-on.
150 ml langyos víz
40 g élesztő
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
5 ek. olvasztott vaj, vagy margarin
250 g Schär B
250 g más gm. liszt(Glutenix, Naturbit, Beiker, stb.)
Dagasztás után olajos kukoricalisztes kézzel kiformázod, olajozott tepsire teszed egyből sütőbe teszed,
amit csak akkor gyújtasz be. 15-20 percig sütöd 220°C-on.
Magvas barna kenyér (1db)
25 dkg Glutenix barna kenyérliszt
3.5 dl langyos víz
1 mokkáskanál só
1 evőkanál olaj
1/2 evőkanál pirított napraforgómag
1/2 evőkanál lenmag
1/2 evőkanál tökmag
2 dkg élesztő
Mindent tegyél egy tálba, kivéve a folyadékot és az élesztőt. A langyos vizet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt és a robotgéppel kb.5 percig keverd össze, én a habverő részével szoktam. Ha összekutyultad, kiolajozott formába öntöd, a tetejét tojással kend le és magokkal szórd meg. Langyos-meleg helyen 20 percig keleszted, konyharuhával letakarva. Utána 200 fokon kb 50 percig kell sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése