2014. április 21., hétfő

Rizsből készült finomság


Rizskoch (Rizskók)


Ahogy ígértem, lássuk a rizskók vagyis rizsfelfújt receptjét.
27 dkg rizs
2 dl víz
1.1 l tej
4 db tojás
3 evőkanál rizsliszt vagy lehet beletenni vaníliás pudingport (főzhető)
10 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom héja
5 dkg liga margarin

A rizst a vízzel a vaníliás cukorral feltesszük főzni, majd amikor elpárolgott a víz, hozzáadjuk a tejet. Amikor félig megpuhult a rizs, egy fedővel fedjük le, húzzuk félre a tűzhelyről és hagyjuk, hogy megdagadjon. A margarint a porcukorral, citromhéjjal keverjük ki, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat is.Végül a tojásfehérjét a kristálycukorral verjünk habbá és adjuk a rizses keverékhez, de  a lisztről se feledkezzünk meg. Kenjünk ki egy tepsit margarinnal szórjuk meg rizsliszttel majd tegyük bele a masszát. 180 fokon sütjük kb. 30-40 percig.
Meggy vagy sárgabarack lekvárral tálaljuk. 

Jó étvágyat!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése