2014. április 17., csütörtök

Húsvéti sós perec



Húsvéti sós ropogtatni való

A receptet az Emese kenyérpor csomagolásának hátoldaláról vettem. Este 8-kor jöttünk rá Zsófi lányommal, hogy a színházba megy az osztályával és nem tud vinni semmi ropogtatni valót, mert minden neki való dolog elfogyott. Ezért gyorsan összeütöttem neki egy kis pogácsát,  a maradék tésztát hűtőbe tettem és másnap pereceket sütöttem belőle. Megszórtam napraforgó, len vagy szezámmaggal kinek mi található otthon.

Recept
1 csomag Emese kenyérpor
2 dl tejföl
5 dkg élesztő
1 db tojás
25 dkg margarin
1/2 dl langyos tej

A kenyérporban elmorzsoljuk a margarint, hozzátesszük a tejfölt, tojást. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt majd a tésztához adjuk és összedolgozzuk. Kb. 20 percet pihentetjük. Pogácsákat vagy pereceket készíthetünk belőle. A perecekhez sodorjuk ki a tésztát és ezután formázzuk. Sütőpapírozott tepsire tegyük kenjük meg tojással, szórjuk meg magvakkal. 180 fokon kb .20-25 percig sütjük míg aranybarna nem lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése