2014. április 26., szombat

Almás krémes



Tészta
5 db tojás
15 dkg cukor
20 dkg rizsliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 dl étolaj
1 dl víz
1 kg alma
1 kiskanál őrölt fahéj

Krém

2 csomag Dr. Oetker ( vagy Aldis) főzhető vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristály cukor
20 dkg liga margarin

A tojássárgákat a cukor felével az olajjal, a vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjéket a másik felével habbá verjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojássárgákhoz hozzákeverjük a lisztes sütőporos keveréket és a tojások felvert habját, majd a kakaóport is. Nem kell teljesen elkeverni a kakaóval csak annyira, hogy márványos legyen. Ha nem sikerül az sem gond, én rendszerint teljesen elkeverem, hogy csak kakaós legyen.
Egy nagy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral kibélelünk és vékonyra szeletelt almákat tegyünk alulra, amit fahéjjal szórjunk meg.Erre ráöntjük a tésztát, majd 180 C-on kb. 30 percig sütjük.Amikor megsült borítsuk ki egy deszkára és hagyjuk kihűlni. Vegyük le a fóliát, mert így gyorsabban lesz a folyamat. Amíg hűl, készítsük el a krémet.A vaníliás pudingport keverjük ki a tejjel, vaníliás és kristálycukorral és főzzük meg. Amikor kihűlt keverjük hozzá a margarint és jól habosítsuk ki. A süteményünk tetejére(almás részére) kenjük és kakaóporral megszórjuk. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése