2014. április 13., vasárnap

Hólabda



Hólabda 

Tészta:
4 db tojás
13 dkg rizsliszt
15 dkg kristálycukor
1 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
4 evőkanál víz
A tojássárgákat a vízzel és a cukor felével kihabosítjuk, a tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. Az átszitált kakaóporos, lisztes, sütőporos keveréket a tojássárgás masszához keverjük a tojásfehérje habbal és fakanállal óvatosan összekeverjük. Alufóliázott tepsibe tesszük és sütjük 180 fokon kb. 35 percig. 



Krém:
2.5 evőkanál főzhető vaníliás pudingpor
2.5 dl tej
5-10 dkg kristálycukor
rumaroma 
Ezt felfőzzük, majd ha kihűlt 10 dkg margarinnal (liga) kikeverjük. Beletesszük a rumaromát és a kiszúrás után megmaradt piskóta maradékot. Jól kikeverjük és betöltjük a kerek lapocskákat. Oldalát körbekenjük, kókuszba beforgatjuk. Tetejét olvasztott csokival megkenjük.



Máz:
1 db Marika tortabevonó ét/tejcsoki
1 evőkanál étolaj
Vízgőz felett felolvasztani és rákenni e süti tetejére. Kiskanállal szoktam rákenni.




2014-03-15_18.47.01.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése