2020. szeptember 15., kedd

 Tiramisu egyszerűbben

Ez a fajta sütemény is igen kedvelt nálunk és szívesen készítem ezt a változatot mert gyorsabb és finomabb is bár a krém lágyabb. Érdemes kipróbálni és eldönteni nekünk melyik a szívünk csücske.  Régen kerültem a nyers tojásos verzióját, de egyszer kíváncsiságból kipróbáltam és azóta már csak így vagyok hajlandó enni :)

Babapiskóta helyett, piskóta lapokat sütök és ezt töltöm be az alábbi krémmel. Dupla adagot készítek és így is pillanatok alatt hűlt helye lesz.

Krém (ezt az adagot duplán veszem)

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 db tojás
  • 3 dkg porcukor
  • 2 dl tejeskávé
  • rum
  • tetejére kakaópor szórás
Készítése: A tojássárgákat a mascarponeval és porcukorral kikeverem, majd a tojásfehérje felvert habját hozzáteszem. 

Piskóta lap 

1 db laphoz

  • 3  db tojás
  • 6 dkg kristály cukor
  • 7.5 dkg rizsliszt

A 3 db piskótalapot érdemes egyesével elkészíteni, mert míg várunk a sütőre, hogy megsüljön az egyik, addig a tészta össze fog esni.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzáadom a tojássárgáját , valamint a lisztet, amit már fakanállal óvatosan keverjünk el. A tepsi hátulján sütöm, alufóliára vagy sütőpapírra kikenve, 180 fokon 20 percig.

24x30 cm-es téglalap alakú jénai tálba fogjuk betölteni, amihez a piskótát töltés előtt méretre vágom. 

Kávé és rumaroma egyvelegének elkészítése: 

Kb. 2 dl meleg vízhez teszek egy kiskanál Nescafét, ebbe rumaromát és cukrot, ízlés szerint. Ezzel az eleggyel kell nyakon önteni majd a piskótákat.

 Befejező művelet

Belefektettem a piskótát a jénainkba, majd meglocsoltam a kávés rumos keverékkel és rátettem a krém egy részét. Megint piskóta, meglocsolni, majd krém, a legtetejét újra megáztatjuk a kávé és rumaroma keverékével majd a maradék krémet rápakoljuk.

 Kakaóporral megszórjuk és hűtőben pár órát pihentetjük aki bírja és türelmes. Sajnos magunkról ez nem elmondható.

                                         



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése